Over mij

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en vooral in het gedrag van mensen. Wat beweegt ze en waarom maken ze bepaalde keuzes. Daarnaast heb ik er altijd al plezier aan beleeft om mensen te helpen.

De keuze om verpleegkundige te worden was dus snel gemaakt en ik heb dit werk met passie uitgevoerd. Na een aantal jaren wilde ik echter verder en ben ik, na een aantal andere opleidingen, docent verpleegkunde geworden en heb ik les gegeven op een MBO in Rotterdam. In die tijd ben ik me steeds verder gaan verdiepen in voeding en wat voor positief effect dit heeft op allerlei kwalen en vooral ook hoe je heel veel (welvaarts-) ziektes kan voorkomen door je voeding en leefstijl aan te passen. Ik ontdekte dat ik het heel erg leuk vond om mijn studenten daar informatie over te geven, ze te begeleiden in hun eigen leefstijl en ze kennis te geven over preventie van ziektes.

Ik besloot mijn passie voor het begeleiden van mensen en preventie door middel van leefstijlaanpassingen te combineren en leefstijlcoach te worden. Toen kwam ik in aanraking met de hormoonfactor en was meteen om. Doordat ik begreep wat er in mijn lichaam gebeurde was het veel makkelijker om een ander eetpatroon vol te houden. Mijn eigen klachten werden veel minder en sommige verdwenen. Deze ervaring wilde ik anderen ook geven.

Ik ben rustig en kan goed aansluiten bij de ander waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen. Ik heb zelf een lange weg m.b.t. gezonde voeding achter de rug en kan me daardoor goed verplaatsen in de uitdagingen die zo’n verandering met zich meebrengt. Daarnaast heb ik ruime ervaring in de verschillende sectoren van de zorg. Ik werk ook nu nog als verpleegkundige in de thuiszorg waardoor ik een goed beeld heb van waar je zoal tegen aanloopt in je werk. Ik begeleid je in kleine stappen en ga ook graag tot de kern van het probleem en daag je hierin uit. Ik geloof niet in standaard programma’s en kies vaak voor alternatieve routes omdat ik vind dat elk mens en de situatie waarin hij verkeert anders is. Daarbij maak ik gebruik van verschillende werkvormen zodat de begeleiding ook echt bij je past!

Opleidingen en cursussen

2003 Verpleegkunde

2009 PABO

2011 Kunstzinnige therapie

2014 Docent Gezondheidszorg en welzijn

2019 NLP practitioner

2020 Leefstijlcoach

2020 Trainer Hormoonfactor

2022 Bodycoaching

Als leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Leeftsijlcoaches Nederland (BLCN) en voldoe ik aan de kwaliteitseisen van KABIZ. Dit houdt in dat ik mijn kennis op peil houd door het volgen van bijscholingen en intervisie.