Bodycoaching


Ons lichaam reageert op alles wat we meemaken. Stress, voeding, trauma’s en zelfs gedachtes die je hebt. Vaak merk je dat omdat je lichamelijke klachten krijgt zoals bijvoorbeeld rugpijn, hoofdpijn of maagklachten. 


Wat is bodycoaching dan eigenlijk en wat kan het voor je betekenen?

Onze spieren hebben de functie om aan te spannen en te ontspannen. Vaak, als we lichamelijke klachten hebben, zijn de spieren op die plek helemaal gespannen maar kunnen niet meer goed ontspannen. De spier is dan continue gestrest. Door middel van spierspanningstesten kan ik deze blokkades opsporen en corrigeren zodat de balans in je lijf weer hersteld is. 

Elke spiertest  is ook verbonden met een orgaan en een thema dat daarbij hoort. Op die manier kom je erachter wat het verhaal achter jou lichamelijke klachten is. Zo leer je steeds sneller de signalen van je lichaam begrijpen en kun je daarna handelen.

Hoe verloopt een sessie bodycoaching?

We beginnen met een kort gesprek over waar je last van hebt en waar je naartoe wilt. Dat onderwerp gebruiken we dan voor de sessie.

Daarna ga ik de spiertesten uitvoeren en corrigeren waar nodig. Dit gebeurt dmv het masseren van acupunctuurpunten, meridianen of stress releasepunten. 

Tussendoor stel ik wat vragen en praten we over je onderwerp voor deze sessie. Na afloop krijg je van mij een schema mee met de punten die ik gecorrigeerd hebt. Om de balans in je lichaam blijvend te maken is het belangrijk dat je deze 1x per dag gedurende 3 weken zelf uitvoert. Ik leg je uiteraard precies uit wat je mag doen.

Ik stuur je uiterlijk 1 dag later “het verhaal van je lichaam” zodat jij weet waar je verder mee aan de slag mag. Dit kunnen thema’s zijn als: grenzen stellen, verdriet verwerken, of kiezen voor wat jou gelukkig maakt. 

Je kunt hiermee verder zelf aan de slag gaan of een coachingstraject met mij aangaan zodat ik je kan helpen in het leren grenzen stellen enz. Gewoon wat bij jou past en wat je nodig hebt.

orgaanklok