Bodycoaching

Je lichaam is een wonderbaarlijk en fascinerend organisme. Het is namelijk in staat om zichzelf te herstellenen en te helen. Denk maar eens aan een wondje dat gewoon vanzelf weer dicht gaat, zonder dat je daar actief iets voor moet doen.  Of het herstelproces na een verkoudheid.  

Ons lichaam geeft vanzelf aan als er iets niet in balans is. Dan worden we ziek of ontwikkelen klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, allergieën, eczeem enz. Meestal is onze reactie hierop symptoombestrijding. We nemen een pilletje tegen de pijn of smeren een zalf tegen de uitslag en gaan vervolgens door met ons leven.

Vaak blijven de klachten dan bestaan of komen regelmatig weer terug. Omdat de oorzaak niet wordt opgelost. En dat is nou precies waar ik als bodycoach mee aan de slag ga.

Door ons lichaam lopen 14 meridianen (energiebanen). Deze zijn gekoppeld aan een bepaald orgaan en onderliggend thema. Met behulp van spiertesten onderzoek ik welke energiebanen geblokkeerd zijn en welk thema daarin een rol speelt. Hierbij kun je denken aan “niet voor jezelf opkomen”, “niet durven kiezen” of “het vasthouden van verdriet”.  

Pas als je je gedrag aanpast en actief aan de slag gaat met het thema zullen je klachten verdwijnen of verminderen.  En… mocht er in de toekomst weer eens die hoofpijn opduiken kun je meteen checken of je weer in je oude patroon bent vervallen en daarop reageren.

Nadat ik de spiertesten heb uitgevoerd zal ik de blokkades corrigeren door middel van acupunctuurpunten, stress- release punten of meridianen. Op deze manier activeer ik het zelf herstellende vermogen van je lichaam.

Na de behandeling geef ik jou een schema mee met de punten die ik gecorrigeerd heb. Deze mag je gedurende 3 weken zelf nog uitvoeren. Ik leg je uiteraard precies uit hoe dit werkt. Doordat je actief 3 weken de punten masseert of vasthoudt help je je lichaam om ze echt in je lijf te integreren.

Ook stuur ik je ongeveer 1 dag later “het verhaal van je lichaam” op. Daarin beschrijf ik waar jouw energie vastliep en wat er kan veranderen als je aan de slag gaat met jouw thema. Mocht je het lastig vinden om zelf je gedrag te veranderen dan kan ik je ook hierin begeleiden dmv coachgesprekken.

Liever luisteren? Klik dan hier om de podcast over bodycoaching die ik met Debora van den Boogaart heb opgenomen